/ БГНЕС
Той остава редови член на ГЕРБ, съобщи Даниела Дариткова
След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщиха от партията.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

27 март: Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО)

Цветан Цветанов остава редови член на ГЕРБ, коментира пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя уточни, че след среща в МС с премиера Бойко Борисов е разбрала за решението на Цветанов да се оттегли от всички ръководни постове в ГЕРБ.

Всички останали подробности, оценки и анализи предстои да бъдат направени от председателя на ГЕРБ, така Дариткова отговори на въпрос какви са мотивите за решението.

БГНЕС

В края на март Цветан Цветанов подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напусна Народното събрание. Тогава той остана на поста зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията.
 
„Няма драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-тия парламент. Ще бъда заместник-председател на партията и ще оглавя предизборния щаб“, аргументира решението си Цветанов и допълни, че неговото решение ще даде успокоение след всички спекулации, че иска да разцепи ГЕРБ.

Той обясни, че не се оттегля от парламента под натиск, а сам е взел окончателното си решение.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?
 
Цветан Цветанов се оказа в центъра на скандала с покупка на апартаменти в един от престижните квартали на столицата на цени под пазарните. Заради същата афера с постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов.
БГНЕС