/ БГНЕС
Борисов направи препратка с оттеглената в последния момент оставка на Корнелия Нинова от БСП
Борисов
101930
Борисов
  • Борисов
С 1046 „за“, 10 „против“ и 11 „въздържали се“ Националното събрание на ГЕРБ освободи от всички ръководни постове /зам.-председател на партията и зам.-председател на Изпълнителната комисия/ Цветан Цветанов, считано от 30 май т.г. - датата, на която той е подал заявлението си за напускане.

Цветан Цветанов подава оставка от ръководните постове в ГЕРБ

Румяна Бъчварова бе освободена като член на ИК на ГЕРБ поради преминаване на дипломатическа длъжност. Решението е в сила от 22 април т.г.

БГНЕС


Националното събрание определи, че занапред председателят на партията ще има двама, вместо, както е досега, трима заместници. По предложение на Бойко Борисов - Цвета Караянчева и Тодор Стаматов Тодоров бяха избрани за членове на ИК на мястото на Цветанов и Бъчварова.

27 март: Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО)

Борисов благодари на бившия си вече заместник Цветан Цветанов за лоялността и уточни, че той остава партиен член и ще работи в първичната организация на ГЕРБ. Така заместници му в ГЕРБ остават двама - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

БГНЕС

Премиерът обясни, че решението да освободи Цветанов, с когото са рамо до рамо много години, е било трудно и темата е достатъчно болезнена за него. По неговите думи ГЕРБ е показала, че е дисциплинирана партия, която осъзнава какво изисква обществото.
 

"Продължаваме с промените, макар че спечелихме евроизборите, анонсира намеренията си лидерът на формацията. С препратка към БСП попита - представяте ли си колко би било забавно, ако сега кажа - оттеглям оставката на Цветанов. Просто да видите разликата между двете партии", обясни сравнението Борисов.

БГНЕС


Той припомни, че на миналата конференция е предупредил за сини и червени лампички, които ще светнат, ако не спазват партийните правила и линия.

Оставки след скандала с евтини апартаменти: Kакво следва?

„Не ме разбрахте, не ме разбраха за къщите за гости, не ме разбраха и други, не ме разбраха и за кмета на Пловдив“, заключи лидерът на ГЕРБ. „В същото време партията е гледана под лупа, тя е най-важна за всички, ако искаме да се съхраним“, категоричен е Бойко Борисов.

БГНЕС

 
Той използва форума, за да даде директиви за предстоящите кметски избори. Много добре събранията да си огледат хората по места, те ще са основните, които ще предлагат кандидати, разпореди председателят на политическата сила. Но уточни, че може да има и корекции на претендентите. В стратегията си лидерът на ГЕРБ залага и на срещи с хората, които да кажат какво мислят за кметовете на политическата сила.

БГНЕС


"Дали не сме се самозабравили, дали не сме станали много лъскави, номенклатура" - в момента, когато хората усетят това, партията е загинала, предупреди премиерът. През следващите няколко години трябва да направим радикални промени, където губим, например Плевен - там трябва да се отреже из основи, обяви той.

Живко Тодоров: Необходими са промени в организациите на ГЕРБ по места

Подалият оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ и освободен днес от Националното събрание на партията Цветан Цветанов след дълго медийно мълчание коментира пред журналисти, че е лоялен човек и няма нищо неизяснено помежду им с Бойко Борисов.

„Чисто в организационната дейност на партията няма да участвам, в предизборните щабове, когато минат изборите, ще може да се сравнява“, посочи той. „Всичко мина по-цивилизовано, отколкото са очаквали някои“, добави Цветанов.

Първи коментари след оттеглянето на Цветанов от управлението в ГЕРБ

Той не отрече, че има интерес към неправителствения сектор. Бил в процедура по създаването на център за евроатлантическа дейност, който да прави анализи и прогнози по тема "сигурност". Плановете ми са да бъда по-често със семейството си, призна Цветан Цветанов.

Не му липсвали медийните прожектори. Доста по-спокойно е, когато не си ежедневно пред камери, можеш да осмислиш всичко, което се е случвало през годините, каза той.

В началото на форума във видеообръщение Жозеф Дол, председател на ЕНП, посочи, че делегатите на Националното събрание, освен промени в Изпълнителната комисия, ще имат възможност да помислят за бъдещето на партията. Той благодари за лоялния ангажимент на ГЕРБ към ЕНП и определи Бойко Борисов като истински лидер с визия за своята държава и ЕС.
 

Национално събрание на ПП ГЕРБ

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 7 юли 2019 г.

Дол похвали и водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел за безупречната й работа като еврокомисар.

Вашите кметове са ценен ресурс на партията, посочи още Жозеф Дол, визирайки предизборната работа на Бойко Борисов, свързана с обиколки в страната, на които е показал какво е постигнала местната власт и благодарение на средствата от ЕС.