/ Георги Димитров
Изборите и резултатите от тях ясно показаха волята на народа. Народът иска промяна, а тази промяна минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел – достоен живот на всеки гражданин. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на първото заседание в 46-о Народно събрание.

Днес е паметен ден в българската история. Докато някои предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещи или бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко и как спечелилата или някоя друга партия има връзка с ДПС. Ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Работим за това как животът на всички да се подобри, всеки да вижда по-ясно своето бъдеще и това на своите деца. Ние от ДПС не търсим игри, не участваме и не търсим власт заради самата власт. Състоянието на нещата зависи от радикални реформи. Страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма.

Христо Иванов: Надявам се отсъствието на Гешев в НС да е знак, че се готви за оставка

Той репликира и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. "Позволете ми да отговоря на господин Иванов за закачките. Ако имате комплекси от миналото си, не ги прехвърляйте на други. Назидателният тон не отговоря на вицепремиер, който критикува корупцията и в самата той е участвал. Разклащането на българския суверенитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси, медиен монополист като Прокопиев, с корупционните им намерения. Партията на олигархията и медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм", отговори той.

Карадайъ поздрави мюсюлманите за празника Курбан Байрам.