/ iStock/Getty Images
Днес до обяд валежите от дъжд в Южна България ще продължат и на места ще са значителни.

В Северна България ще вали сняг, в северозападните райони от страната снежната покривка ще се увеличава. След обяд валежите временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от северната четвърт и с него ще продължи да прониква студен въздух.

iStock/Getty Images

Температурите ще са без съществен дневен ход и максималните ще са от 1 до 3 градуса в северозападните райони, до 8-10 градуса в югозападните райони от България. През нощта срещу неделя от запад ще започнат нови валежи, предимно от сняг.

По Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд ще има валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. След обяд валежите временно ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са между 3 и 5 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Снегът идва - ето кога

В планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северната четвърт и с него застудяването ще продължи.

В западната половина на Предбалкана снеговалежите ще са значителни и в комбинация с вятъра ще има условия за виелици и навявания. След обяд валежите временно ще спрат, но през нощта срещу неделя в масивите от Западна България отново ще завали сняг.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде значително по-високо от средното за месеца. 
БТА/НИМХ