Какви са версиите за инцидента в завод „Арсенал“?

/ БГНЕС
Какви са версиите за инцидента в завод „Арсенал“?
96605
Какви са версиите за инцидента в завод „Арсенал“?
  • Какви са версиите за инцидента в завод „Арсенал“?
Две са основните версии за инцидента в „Арсенал“ възникнал тази сутрин, според окръжния прокурор Дичо Атанасов - човешка грешка или техническа неизправност. При инцидент на територията на цех 130 на завод 3 тази сутрин, загина 27-годишен работник и друг - на 45 години, пострада сериозно.

Работник загина при инцидент в завод „Арсенал”, друг пострада тежко

Пострадалият Красимир Желев е с близо 80% изгаряния по тялото и е откаран в Клиниката по анестезия и интензивно лечение в Окръжна болница Стара Загора. Производството, в което е станал инцидентът, е специфично. Обезпечено е с ново оборудване.
 


Направен е първоначален оглед на помещението, в което е станало запалването. От Окръжната прокуратура са иззети технологична документация, както и веществени материали. Предстоят разпити на свидетели, както и на ръководство на фирмата и нови експертизи. Иззети са и книгите за инструктаж и охрана на труда.

Инспекцията по труда разследва инцидента в завод „Арсенал“

За инцидента са назначени две експертизи - съдебно-медицинска и техническа, уточни още окръжният прокурор на Стара Загора. Срокът за произнасянето е двумесечен. 
 

БГНЕС


На мястото на инцидента продължават работа експерти на МВР, като предстои да бъде привлечен и експерт от София. По-рано през деня мястото на инцидента бе посетено от представители на Инспекцията по охрана на труда, противопожарната служба, служба КОС и други. Извършен е първоначален оглед на обгорялото помещение. Утре предстоят нови огледи.

Няма замърсяване на въздуха след инцидента в „Арсенал“

КТ "Подкрепа" в "Арсенал" ще подпомогне финансово семейството на починалия, както и на пострадалия, съобщиха от фирменото синдикално ръководство. И починалият, и пострадалият са били членове на този синдикат.

Ръководството на дружеството поема всички разноски по погребението на загиналия и лечението на пострадалия работник. Съгласно действащия Колективен трудов договор във фирма "Арсенал" всеки един работещ в дружеството има застраховка, равна на 7 годишни брутни заплати.

БГНЕС

Поклонението пред загиналия работник ще е в петък в родното му село Шаново.