/ iStock/Getty Images
Притеснение за разпространение на коронавируса и по Черноморието след информацията за случай на заразен турист, който е почивал на Кайт Къмпинг "Градина" в Черноморец.

Мъжът е пристигнал в къмпинга, след като вече е имал първи признаци на заразата. Изкарал е няколко дни в личната си каравана. Едва след като се е почувствал зле, мъжът е настанен в болница, където му е направен PCR тест. Той доказал положителната проба, а мъжът е приведен в отделението по реанимация преди 48 часа. Състоянието на заразения е стабилно, уточняват здравните власти, предава NOVA.

Турист от къмпинг край Бургас е в реанимация с коронавирус (ВИДЕО)

„Нямаме никакви притеснения. Тук със семейството ми сме преживели по-големи сътресения като наводнения, бури. Този вирус няма да ни уплаши”, споделя Емил Чушев, който от 40 години всяко лято посещава къмпинга.

„Болният не е имал контакт с никого. Дошъл е с личната си кола, след което се е настанил в караваната. Оттам не е излизал 4 дни. След като здравословното му състояние не се променило, той повикал съсед, който го закарал до Бургас. Там му е поставена диагнозата, а мъжът е карантиниран в караваната”, обясни управителят на къмпинга Димитър Димитров.

Нови 93 случая на заразени с коронавирус у нас

От РЗИ - Бургас са дали насоки за дезинфекция, която се е извършила незабавно. Къмпингът също редовно се дезинфекцира, а след откриването на първия случай това ще се случва по-често, увери Димитров. Той е категоричен, че няма опасност от заразяване.

А зрители на NOVA изпратиха видео със сингнал за нощен купон в къмпинга. Той е написал, че клипът е от събота вечерта – в бар в къмпинга, а на него се вижда как много хора се забавляват и танцуват, без да спазват дистанция.
NOVA