Пешеходец беше пометен на тротоар от неправоспособен и пиян 28-годишен мъж. Инцидентът е от събота от село Дебелт край Бургас. Местните твърдят, че до трагедията се стигнало след гонка между два автомобила с бясна скорост по централната улица на селото. Полицията работи и по версията, че зад волана не е бил задържаният, а неговата сестра.

„Състоянието на съпруга ми е много тежко, пълен инвалид. Няма никаква чувствителност по краката, не може да си движи ръцете. Може само да си върти главата. Това беше жизнен мъж, който през целия си живот не е ходил на лекар - здрав, прав, добър съпруг и любящ баща. Изведнъж животът му се обърна на 180 градуса”, каза пред NOVA жената на пострадалия мъж.

Преди сблъсъка жителка на Дебелт вижда коли, които се движат с „бясна скорост, с мръсна газ”. „Като че ли са тръгнали да убиват хора. Това не е за първи път. Нямаме закрила, нямаме помощ. Помогнете ни, за да няма други жертви”, апелира тя.

Според МВР данни от свидетели показват, че зад волана е била жена - роднина на собственика на автомобила, коментира старши инспектор Минко Чолаков от РУ-Средец. Христо Томов, който също е бил свидетел на инцидента, твърди, че след катастрофата в колата се е качил мъж. Проверява се версията дали полицията е била подведена.

Кметицата на Дебелт Иванка Ангелова каза, че по всички прави отсечки в селото ще бъдат сложени легнали полицаи. Тя ще поиска и засилено полицейско присъствие.
nova.bg