/ Дарик радио, Хасково
От началото на годината до момента са задържали над 200 000 артикула
От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево", са задържали над  200 000 артикула, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Иззеха стоки с лого на защитени марки в Хасково

При две проверки, в началото на седмицата, митническите служители от Главна Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция Южна морска са задържали 7154 текстилни изделия със съмнения, че са с нарушени права върху интелектуалната собственост.

Агенция "Митници"

При един от случаите,  стоката е превозвана с товарен автомобил с турска регистрация, който пътувал от Турция за Словакия. Камионът, управляван от турски гражданин, влиза в страната от Турция на 20 юли и е селектиран за щателна митническа проверка.

Иззеха стоки с лого на защитени марки при проверки на Неделния пазар

Митническите служители установяват, че количеството на групажната стока от 704 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 4815 мъжки и дамски тениски с логото на пет световноизвестни марки.

Агенция "Митници"

Открити са още 1239 суитчъра и 585 блузи с марката Disney. В същия ден в друг камион с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, при щателна проверка  митническите служители откриват 515  детски рокли, тениски, спортни комплекти, носещи фигуративното и словестно изображение на известни марки.

Иззеха тютюн за наргиле, текстилни изделия и аксесоари за над 156 000 лв. (СНИМКИ)

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево", са задържали над 200 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия,  със знаци на регистрирани търговски марки.