/ Агенция "Митници"
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Териториална дирекция "Южна морска" откриха 318 кг контрабандeн тютюн за наргиле, при проверка на товарен автомобил на "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 23 декември, около 06:00 часа, на пункта пристига камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за България. Пред митническите служители шофьорът, български гражданин,  представя редовни документи за превозваната групажна стока, по-голяма част от която мебели.

Агенция "Митници"

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установява, че между декларираната стока в товарното помещение има недекларирани 20 кашона с общо 318 кг тютюн за наргиле с различни марки, без акцизен бандерол.

Иззеха 278 000 къса нелегални цигари през декември на „Капитан Андреево“

Контрабандната акцизна стока е с пазарна стойност близо 102 000 лева
. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение гаранция в размер на 5000 лева и забрана да напуска пределите на страната без разрешение на прокурор.