/ Агенция "Митници"
Митнически служители на "Капитан Андреево" иззеха близо 3000 парфюма и спортни облекла с лого на световноизвестни марки, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Митничари иззеха 351 парфюма в кашони от банани (СНИМКА)

Стоките са открити в автобус и иззети до произнасяне на притежателите на търговските марки поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

На 14 декември, около 15:30 часа, на "Капитан Андреево" пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул-Букурещ. Шофьорът, турски гражданин, декларира, че пренася парфюми и текстилни изделия.

Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която митническите служители установяват, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение, в няколко сака и кашони, са открити 2080 парфюма с логото на десет световноизвестни марки.

Иззеха хиляди парфюми с лого на световноизвестни марки на „Капитан Андреево“

Освен тях инспекторите откриват още 872 текстилни изделия - суитчъри, якета, шапки, блузи, мъжки боксерки, спортни комплекти и 20 чифта спортни обувки.
По-голяма част от артикулите носят фигуративното и словестно изображение на марки.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали близо 800 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия  със знаци на регистрирани търговски марки.