Изслушват шефа на Касата в здравната комисия

/ БГНЕС, архив
Управителят на здравната каса проф. Камен Плочев ще бъде изслушан в парламентарната здравна комисия.
 
Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник на Бойко Борисов в партията - Цветан Цветанов заяви, че предстои изслушване на Плочев на заседанието на парламентарната група идния вторник. Групата вече изслуша здравния министър Кирил Ананиев. Той бил готов да се срещне с другите парламентарни групи по казуса с оставката на Плочев, включително и с тази на опозицията.
 
Управителят на НЗОК няма да подаде оставка

Управителят на НЗОК заяви в телевизионно интервю, че ако ГЕРБ му гласуват недоверие, той ще си отиде от поста. Но отбеляза, че не знае каква е процедурата, кой му е началникът и че не се чувства виновен.
 
Премиерът Борисов с коментар за скандала между Ананиев и Плочев

Проф. Плочев вече каза, че в неделя е разговарял и с премиера Бойко Борисов, който му обяснил, че трябва да се спрат течове от НЗОК към чужбина. Плочев е категоричен, че Борисов не му е поискал оставката.

Мистериозно писмо скара Кирил Ананиев и Камен Плочев

Миналата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поиска оставката на Плочев, защото управителят на касата поискал актуализация на бюджета без да я съгласува с министерството. Плочев е категоричен, че е уведомил здравното министерство за намеренията си.
БГНЕС