Изписаха още един от пострадалите при пожара във влака
Изписаха още един от пострадалите при пожара във влака / netinfo

При пожара във влака София - Кардам, според информацията досега, няма загинали хора от Силистренско. Само Иван Бойчев от село Брадвари, Силистренско, бе настанен в болница в Червен бряг и след като днес беше изписан, тази нощ ще пътува отново с влак за Силистра, сподели пред репортер на БТА. Споменът му от кошмарната нощ е за пламъци навсякъде.

Аз съм пенсионер по болест, нямам сили, иначе няма да ги оставя, каза Иван Бойчев в отговор на въпрос ще съди ли БДЖ. Той не е пътувал във вагона, в който е възникнал пожарът, но е вдишал дим от горящия влак.

Свидетел на трагедията е бил и жителят на силистренското село Бистра - Апти Мехмед, който работи като строител в София, откъдето се е връщал с влака. Заедно с брат си и с други пътници той е помагал да бъдат спасени хора от горящия вагон. Чупехме прозорци, викахме, за да се събудят спящите, вдигнах едно момче, за да издърпа от прозореца възрастна жена, която после видях по телевизията в болница, каза Мехмед. Той твърди, че във влака пожарогасителите не са работели, видял е пътник с подпалена коса и дрехи. Запитан ще съди ли БДЖ, той заяви, че няма средства.