/ община Ямбол
Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, приет с ПМС № 46 от 2010 г.

Създава се нов чл. 33б, с цел изпълнение на разпоредбата на чл. 156, ал. 3 от ЗОВСРБ, с която се предвиди, че военнослужещите с висши офицерски звания и с военно звание „полковник“ („капитан I ранг“), които заемат длъжност повече от 4 години и откажат преназначаване на друга предложена им длъжност в същото или по-високо длъжностно ниво, продължават да заемат длъжността си за срок от една година.

На посочените военнослужещи могат да се предлагат други длъжности в същото или по-високо длъжностно ниво по реда на чл. 32, т. 4, буква „а“ (по мотивирано предложение) или т. 6. (по план-предложение за комплектуване на вакантни и овакантяващи се длъжности).

Военнослужещите, които са отказали да заемат предложената им длъжност, в рамките на едната година, през която са на длъжността си, могат да се преназначават на длъжност по Регистрите на вакантните длъжности, както и да се изготви мотивирано предложение за преназначаване на друга длъжност.