Нова измамна схема в мрежата използва името на „Български пощи”. За това сигнализираха зрители на NOVA.

Мними глухи събират пари в центъра на София (ВИДЕО)

Този път измамниците обещават атрактивни награди от името на Пощите след участие в онлайн томбола. За да получат наградата обаче, потребителите са принуждавани да плащат транспортни разходи и предоставят лични и банкови данни.

При новите схеми измамниците обещават награди - мобилни телефони последен модел, при участие в различни анкети, игри и томболи. Потенциалните жертви се атакуват през реклами в социалните мрежи или чрез фишинг имейли, а в тях активно се използват името и логото на „Български пощи”.

Реклама във Facebook обещава атрактивната награда при участие в онлайн томбола. Според публикацията - играта е организирана от „Български пощи”, а в надпреварата за смартфоните участват само 10 късметлии, подбрани на случаен принцип. Сред избраните да опитат късмета си в годишната игра на пощите се оказва Галатея Михова.

„НА ТВОЯ СТРАНА": Поръчваш телефон, получаваш... винкел (ВИДЕО)

„Имаше игра с отваряне на кутии, в които пише „опитай пак” или „печелиш смартфон”. „Български пощи”, както всички знаем, е утвърдена институция и може да се има доверие. Всеки би се доверил на позната и утвърдена марка”, казва тя.

Така решава да участва. За да спечели наградата трябва да открие телефон в поне една от виртуалните пощенски кутии в онлайн игра. Според инструкциите - печелившите се пренасочват към официалния уеб сайт на сертифициран партньор, където се попълват данни за доставка и се заплаща транспортна такса от 25 лв. Обещанието е, че смартфонът ще пристигне от 5 до 7 дни.
nova.bg