От 21 до 22 юли класираните на втория етап ученици за прием в гимназиите от осми клас следва да се запишат в съответните училища с оригиналните документи. Това съобщава на родителите и на кандидат-гимназистите началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град Ваня Кастрева.

Учениците, които не се запишат, не запазват местата си. Тези места ще бъдат обявени като свободни за третия етап на класирането в гимназиите на 25 юли, информира Ваня Кастрева и пожелава успех на кандидат-гимназистите.

По-рано днес от Министерството на образованието съобщиха, че резултатите от второто класиране на седмокласниците, кандидатствали за прием в осми клас, са публикувани. Те могат да се видят ТУК

На 11 юли излезе първото класиране за държавния план-прием за гимназиите след седми клас. Тогава то показа, че Софийската математическа гимназия отново е с най-висок минимален бал за кандидатстване след седми клас в столицата - 485,750 точки от максимум 500.

В държавния план-прием след завършено основно образование в столичните училища са обявени 417 паралелки. От тях 233 са профилираните, а 184 са професионалните паралелки.
БТА