"За нас непреодолимата линия е да не тласне страната към едни поредни деструктивни и разделящи страната избори. Това е нашата червена линия. Това не означава, че ние на всяка цена всичко ще подкрепим. Ще преговаряме и ще търсим здрав разум, насочен към това да има управление и да има управление, което носи резултати на страната", Това каза лидерът на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов по повод преговорите за съставяне на ново правителство с "Продължаваме Промяната". 

"Номинацията на г-н Василев е суверенно решение на "Продължаваме Промяната", което не е обсъждано с нас предварително", заяви Иванов.

"Това, което за нас стоят като въпроси как ще изглежда мнозинството, каква ще бъде коалиционната конструкция, която предлагат от "Продължаваме Промяната", в какъв формат ще търсят подкрепа. Дали ще търсят подкрепа за правителство на мнозинството или коалиционни отношения. Как тези коалиционни отношения ще бъдат структурирани, как ще се взимат решенията, защото досега имаше много сериозен проблем в комуникацията, взимането на решенията, което през цялото време правеше късо съединение и за мен беше основната причина за разпада на коалицията и правителството", обясни Иванов. 

"Вероятно "Продължаваме Промяната" са оценили, че шестте месеца са ресурсът, който могат да потърсят към този момент. Аз разбирам тази логика, но отново това е вече е въпрос на това как конструираме мнозинството. Политическото време се изчислява по формулата време по гласове. Трябва да имаш гласове в парламента за да могат да се вземат решения", коментира Иванов думите на Кирил Петков, който в свое видеообръщение призова за обединение "с ясни задачи за следващите 6 месеца".