"Акциите на прокуратурата срещу битовата престъпност са на време. Трябва да има репресии в държавата и нещата да се вкарат в норма", заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в ефира на "Здравей България" по NOVA. От партията излязоха с позиция относно сигнала на семейство от Видин, че са нападнати пред дома им с бухалки пред очите на децата им.

"Когато прокуратурата се е заела с циганската престъпност, трябва да стигнем докрай и да видим източниците за това чувство на безнаказаност", каза Веселинов.

ВМРО: Прокуратурата да провери всички НПО, които 30 г. маргинализират циганите

Според него, докато част от ромските квартали за били под блокада заради коронавируса, случаите на подобен вид престъпления са били по-малко. 

"По наша оценка около 600 млн. лв. е дала държавата за интеграция на ромите. Това са само преки разходи, свързани с изграждане на жилища и програми, които трябваше да направят тази част от населението по-социализирана. Може би има такива резултати, но те не са значими", смята Веселинов. Той е на мнение, че законодателната част не е спряла и законопроектите се движат.

Арестуваха роми от кв. „Нов път“ във Видин, Гешев се възмути: Бито е младо семейство с деца (ВИДЕО)

"Ползвам и този битов инцидент, за да поставя въпроса, че Концепцията за ромите на Каракачанов трябва да бъде приета. Поставяме го остро на масата. Отговорите на въпроса, защо концепцията не минава, са процедурни "мотания", но времето за мотане свърши. Трябва да започнем да решаваме проблемите на държавата", категоричен бе депутатът от ВМРО.

Целия разговор с Искрен Веселинов гледайте във видеото.
NOVA