/ Община Бургас
Воеводите излязоха с позиция по повод поредния случай на агресия и побой над баща във Видин
Етническата битова престъпност трябва да бъде изкоренена, извършителите на такъв вид престъпления трябва да усетят цялата строгост на закона, за да няма рецидив. Именно поради това наше убеждение категорично подкрепяме действията на прокуратурата и МВР за преодоляване на този дълбок проблем в държавата, срещу който ние се борим от десетилетия. Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод поредния случай на агресия и побой на циганска банда над баща във Видин, съобщават от пресцентъра на партията.

Пострадалият Владимир Скорчев е бил с малкото си дете на ръце. Поводът – преди дни направил забележка на един от циганите за бързо шофиране. Скорчев е бит с бухалки, пострадала е и съпругата му. Малко преди този престъпен акт 90-годишен мъж беше пребит и ограбен отново от цигани в плевенско село.

От ВМРО припомнят и други случаи в близките години:

Алекс от Бяла, който загуби живота си, защото отказа цигара на циганин, на когото онзи ден съдът намали пет пъти присъдата – от 20 на 4 години. Ще Ви припомним Вероника от Велико Търново, която беше заклана от рецидивист, който беше лежал на половина присъдата си за друго убийство, защото беше използван механизмът на бързото следствие. Ще Ви припомним и Виктория от Русе – брутално изнасилена и убита от маргинализиран млад мъж от местното гето. Кристин от Сотиря, която завинаги ще остане на 7 години – зверски изнасилена и убита от друг криминално проявен младеж. А случаите на нападнати военнослужещи, полицаи и горски при изпълнение на служебните им задължения? А ежедневните набези, побоища и грабежи по селата, изброяват воеводите.

Истината е, че побоят във Видин е поредното нагло изстъпление, което създава у обществото чувство на незащитеност и несигурност. Но нека не се залъгваме. Циганите се държат така, сякаш са над закона, защото различни неправителствени организации през последните десетилетия им дадоха силата да вярват, че са над всички правила в България. Те стоят зад провалилата се интеграция, но в същото време никой не им потърси сметка къде отидоха грантовете, които получиха, за да приобщят циганите към българското общество. Защо повече от 30 години след гръмките приказки за „Декади на ромското включване“, по които усвоиха милиони, днес циганите са по-далеч от всякога от нормалните нрави, морал и порядки на държавата? Защото те днес буквално колят и бесят с чувство за безнаказаност, малтретират, нападат, изнасилват, мародерстват, питат от ВМРО.

Джамбазки иска затваряне на ромските махали и изследване на обитателите им (ВИДЕО)

Нека вземем за пример, ако щете, и мерките, които Националният оперативен щаб предприе по затваряне на огнищата от COVID-19 в квартали с преобладаващо циганско население, и да сравним поведението на хората в тези места и в Банско, да речем. В гетата в София и Ямбол избухнаха бунтове, бяха нападани полицаи и разни правозащитници веднага заговориха за етнизиране на епидемията, че и за манипулиране на резултатите от тестовете. Някои дори поискаха закриване на ВМРО, защото сме дръзнали да предвидим това, което реално се случи – бум на заразени в десетки гета. Само че тези заразени, за разлика от хората в Банско, демонстративно отхвърлиха противоепидемичните мерки, които държавата наложи на всички. За тях КПП-тата са незаконни, карантината им ограничава правата, социалната изолация е форма на расизъм. А за останалите всичко това бяха мерки по преодоляване на трагедия с десетки хиляди жертви. Какво е това, ако не демонстрация на арогантност и отричане на държавността? А кой стои зад силата и самочувствието на тези хора?

Говорителите на НПО-тата моментално нападнаха държавата и вместо да помислят за живота на хората, живеещи в огнищата на зараза, те заговориха за дискриминация, загледани в поредния бъдещ транш, се посочва в позицията на партията.

Семейство се оплака, че е пребито с бухалки от група мъже (ВИДЕО)

Ето защо ние от ВМРО категорично подчертаваме за пореден път, че заставаме зад твърдите действия на главния прокурор и на МВР, които целят въдворяването на ред, дисциплина и налагане на законността в цялата страна. Законите са еднакви за всички. Законите не трябва да се спазват и прилагат на етнически принцип. Правата и задълженията в едно демократично общество трябва да са еднакви за всички. Те също нямат етнос, цвят на кожата или пол. Напомняме го на циганските лидери и на лицемерите от Българския хелзинкски комитет, които отново с пълно гърло ще ревнат срещу естествените функции на държавата – защита на правовия ред и подсигуряването на живота и здравето за всички, които искат да бъдат български граждани. Ще скочат, въпреки че отново се настаняват удобно в различни органи към МС и ще разпределят държавни средства за дейност, която реално не помага на държавата.

Тук е мястото и да припомним, че всички тези печални констатации бяха причина вицепремиерът по обществения ред и сигурността и лидер на партията Красимир Каракачанов да изготви и предложи на МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните маси, добила популярност като Концепция срещу циганизацията. Концепцията беше обсъждана поне 6 месеца и бе изпратена за съгласуване и бележки от министерства, ангажирани с интеграцията на циганите. Тя беше внесена преди повече от 10 месеца за разглеждане в Министерски съвет, но отлежава по нечии бюра и до днес, завършва позицията на ВМРО.