/ БГНЕС
Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки настоя ромските махали да бъдат затворени, а КПП-та покрай тях да бъдат възстановени.

Според него там живеят най-рисковите групи, които могат да разпространят Covid-19, поради ниска хигиена и липса на здравна култура.

Джамбазки видя в свалянето на ограниченията и премахването на пропускателните пунктове в махалите „политически причини“ и външен натиск от соросоидни антибългарски организации.

След края на забраната: Има ли нарушения в столичните паркове? (ВИДЕО)

Циганските махали трябва да бъдат затворени, обитателите им изследвани, болните лекувани и изолирани. Иначе тази ситуация ще продължи. Когато не знаеш колко са заразените в махалите, нямаш представа какво ще стане утре. Не можеш да държиш хората затворени, икономиката затворена, хората без работа. Затова националният оперативен щаб да преосмисли решението си за КПП-тата покрай „Столипиново“, „Филиповци“, „Факултета“, „Кармен“ в Казанлък, „Надежда“ в Сливен“, изброи евродепутатът във видео в социалната мрежа Facebook.

Тези махали са пламнали, никой не казва колко са заразените. Това се крие от политическа коректност. Отварянето на махалите е продиктувано от външен натиск, от соросоидните антибългарски организации“, посочи той.

Махнаха КПП-тата на „Факултета“ и „Филиповци“

Джамбазки съзря и задни политически мисли в решението на се отворят ромските махали - "да се спечелят гласовете на обитателите им".