Емблематичният квартал е известен с бизнес с ДДС и акцизни стоки, заяви главният прокурор
Млад мъж се оплака от жесток побой, който му е бил нанесен посред бял ден в центъра на Видин, докато бил на разходка с двете си деца - близнаци на една годинка, предава NOVA.

Задържаха трима души, пребили и ограбили пенсионер

По думите на потърпевшия Владимир, той е пресрещнат до автомобила си и е бит с бухалки от група мъже. Нападателите посегнали и на жена му. По случая има четирима задържани - трима мъже и една жена.

Владимир споделя, че ден преди побоя имал пререкание на пътя. Лек автомобил щял да го блъсне и той ударил по капака. Шофьорът се заканил, че ще се саморазправя с него. Ден по-късно Владимир е нападнат до автомобила си на излизане от дома му.

"Помолих ги само да оставя детето. Тогава бях ударен с бухалка по главата. Видях, че през това време бият и жена ми, която държеше другото дете", разказва той. Когато слиза от колата, съпругата му Кристина вижда, че Владимир е заобиколен от група мъже.

От ударите, които му нанасят, младият мъж пада на земята и изпуска едно от децата си. Кристина взима двете деца и бяга. Нападателите заплашват семейството и с убийство, твърдят потърпевшите.

Владимир и Кристина са благодарни за бързата реакция на полицията, но се страхуват за живота си. От побоя, който според Владимир е продължил 4 минути, по тялото му има синини.

Четири жени нападнаха и обраха пенсионерка в Стара Загора

Свидетели на случилото се разказват, че ситуацията е била много стресираща. Те са категорични, че подобно нещо е недопустимо. Близки на нападателите са на друго мнение. Според тях, мъжете не носели ножове и бухалки и отишли да се помирят със семейството, но били нападнати от Владимир и съпругата му. Това ги провокирало да отвърнат на удара. Част от задържаните са били под карантина. Те са се прибрали от чужбина преди дни.

Заради инцидента ромската махала във Видин, където живеят задържаните, е блокирана от полиция. Проверяват се всички влизащи и излизащи автомобили. 

Своето възмущение изказа и главният прокурор Иван Гешев
от село Ореховица, Плевенско, където беше заради нападение над 90-годишен пенсионер.

На центъра на града младо семейство с деца под 1-годишна възраст са бити посред бял ден! Три лица са задържани под стража за този случай. Те са жители на емблематичния квартал „Нов път“, известен с много неща и „бизнес“ с ДДС, търговия с акцизни стоки и други. Едното лице е жена“, обясни Иван Гешев.
nova.bg