/ БГНЕС, архив
Депутатът очаква преди депутатската ваканция отсрочката да стане факт
Има съгласие за отлагането на влизането в сила на Закона за социалните услуги с 6 месеца. Това стана ясно от думите на Искрен Веселинов на брифинг в Народното събрание.

Новината идва на фона на протестите пред парламента на недоволни родители, които искат пълна отмяна на закона заради спорни текстове в него.

"С изключение на ДПС, всички се солидаризират, че в рамките на тази сесия трябва да се приемат текстове за отлагане за влизане в сила на закона за социалните услуги с 6 месеца. Предложението ще влезе в пленарната зала в петък", посочи Искрен Веселинов.

Очаква се в последния работен ден на депутатите - 20 декември, отлагането на закона да мине и на второ четене, уточни пред Dariknews.bg депутатът от "Обединени патриоти". Така отлагането ще стане факт преди депутатската ваканция.

Веселинов посочи, че в тези 6 месеца ще се преработват спорните текстове, ще се търси диалог и компромис с всички заинтересовани страни.

По-късно днес предложенията за отсрочка на закона ще бъдат разгледани в комисията по труда, социалната и демографската политика.