/ БГНЕС
Интензивен е трафикът през най-натоварените гранични пунктове, водещи към Гърция и Турция в събота сутрин, съобщиха от полицията.

На границата с Република Гърция, на ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП Кулата е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На границата с Република Турция, на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово трафикът е силно интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Поради лоши метеорологични условия фериботът на ГКПП Сомовит-Никопол не работи.
На 24 ноември, от 09:00 ч. до 13:00 ч., поради извършване на ремонтни дейности ще бъде спряно електрозахранването и преустановено извършването на гранични проверки на ГКПП Кардам-Негру вода. Препоръчва се използването на алтернативни маршрути.