Мъж, роден през 1997 г., е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова. Това съобщава NOVA, позовавайки се на свои източници при разследващите.
 
По непотвърдена информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. Задържан е в Германия. В полицията в Русе са задържани и съпругата му и леля му, също по неофициална информация. Властите отказват коментар.

Румънецът, който по-рано беше отведен за разпит и проверка на алибито, вече е освободен.

Освобождават чужденеца, чието алиби се проверяваше относно убийството в Русе

Има заподозрян за убийството на Виктория Маринова
 
Утре от 9:00 часа министър-председателят Бойко Борисов, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов ще направят изявления за медиите в сградата на Министерския съвет, съобщиха от правителствения пресцентър.

В Русе бе сформиран оперативен щаб за разкриването на убийството, в който участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и прокурори от Върховна касационна прокуратура.

30-годишната Виктория Маринова, която е била административен директор и водещ на предаване в местна телевизия в Русе, бе намерена мъртва в обрасло с растителност място до алея край Дунав в събота следобед. Тя е била изнасилена и жестоко убита.
nova.bg