Ако реша да извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен и им кажа елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи. Ще ви платя автобусите и може и да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно г-н главния прокурор да ми поиска депутатски имунитет? Да бъда съден и да ме вкарат в затвора? Дали в закона пише, че той важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти?

Това заяви Христо Петров - Ицо Хазарта, депутат от ПГ на "Продължаваме промяната" във връзка с вчерашния протест.

Протестиращи срещу зеления сертификат опитаха да щурмуват Народното събрание

Той бе провокиран от декларация на "Възраждане", която бе прочетена от парламентарната трибуна във връзка с вчерашният протест срещу зелените сертификати, организиран от партията. Цончо Ганев призова управляващите да не винят тях за събитията на протеста, а да поемат отговорност и да премахнат зеления сертификат.

Изказването му пък бе в отговор на предходна декларация на “Продължаваме промяната” от сутринта, че вчерашният протест е бил “безрасъдна хулиганска проява”. "Позволихте си цинизъм да ни казвате, че ако не се ваксинираме, ще умират хора", възропта от трибуната Цончо Ганев. "Отговорността за това, което се случи вчера, отговорността за това, което най-вероятно ще продължи да се случва по тази тема, е изцяло на вашите плещи, както и на вашите коалиционни партньори", допълни депутатът.

„Възраждане”: Протестът не е предизвикал размирици и много тежки проблеми

"Ще направим една правна справка дали може да предприемем подобни действия и да сезираме компетентните органи", заяви от своя страна председателстващия заседанието Кристиян Вигенин по питането на Ицо Хазарта. Именно той вчера бе единственият от ръководството на НС, който беше в сградата на парламента когато част от протестиращите влязоха за разговори с политиците.

"Ставаме свидетели на зрелищен провал на воденето на председателстващия. Не може всеки да говори каквото си иска. Изпускате залата. Да ви подарим ли един правилник да си го четете вкъщи?", обърна се депутатът Ангел Георгиев от “Възраждане” към Вигенин.

Наложи се от трибуната да се изчете текст от правилника, според който депутатите трябва да зачитат колегите си и сградата на Народното събрание.