И МВР носи отговорност за спрените европари
И МВР носи отговорност за спрените европари / снимка: Sofia Photo Agency
МВР също носи своята отговорност за спрените средства от Европейския съюз – това коментира министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод решението на ЕК от тази седмица за акредитацията на агенции към български министерства.

Той допълни, че спирането на средствата е разочароващо. Вероятно това ще наложи преразглеждане на проекти, по които МВР работи, за да бъдат постигнати целите, заложени по тях, добави министърът. Той попита защо по туининг проекти не се спират пари, макар тези проекти да са твърде либерални.

От своя страна изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Националната агенция "Пътна инфраструктура" Иван Атанасов посочи, че е въпрос на национално решение как агенцията ще продължи работата си по няколко проекта за пътни участъци, които досега са били финансирани от тези фондове, по които плащанията бяха окончателно спрени.

По думите му одитни доклади на KPMG са показали, че няма конфликт на интереси по няколко проекта и че се забелязват положителни промени в ръководената от него агенция.