Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов / Георги Димитров
"На 21.07.2021 г. или в първия работен ден на 46-то Народно събрание, незабавно след като положим клетва, като народни представители, ще внесем искане за изслушване на Бойко Рашков, служебен министър на вътрешните работи и Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието, относно внесено искане за предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев." Това написа във Facebook Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов внесе искане във ВСС за процедура по прекратяването на мандата на Иван Гешев. Предложението ще бъде разгледано на 22 юли.Искането е във връзка с доклад на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Мотивът, според правосъдния министър - действия накърняващи престижа на съдебната власт.

Янаки Стоилов: Шансовете този състав на ВСС да освободи Иван Гешев не са големи

По-рано служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов коментира, че според него шансовете състав на ВСС да освободи главния прокурор не са големи. Каквото и да реши Висшият съдебен съвет институционално трябва да го приема и какви мотиви и коментари имам е личен въпрос, каза още Стоилов.