Гранични полицаи откриха нелегални цигари в тайник на бус
Гранични полицаи откриха нелегални цигари в тайник на бус / netinfo

Близо 410 000 къса контрабандни цигари, укрити в специално изграден тайник на товарен автомобил, са открити от служители на ГД "Гранична полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

След преследване в района на местността "Предела" е задържан български гражданин, опитал да избяга от полицейска проверка. Задържан е и шофьорът на товарния "Мерцедес".

При специализираната операция, проведена от служители на ГПУ-Благоевград на 25 ноември т.г., в района на мотел в Симитли, била предприета проверка на товарен автомобил "Мерцедес 313", софийска регистрация, шофиран от 30-годишен мъж.

При инспекцията в товарното помещение на буса бил открит специално изграден тайник, в който граничните полицаи открили общо 409 980 къса цигари, без бандерол. В хода на извършения оглед, експертите констатирали, че към него има специално изградени въздуховоди, а зад шофьорската седалка - отвор, най-вероятно за подаване на бутилки с течности. Това насочило разследващите към версията, че освен за укриване на контрабандна стока, товарният автомобил е пригоден и за превоз на нелегални мигранти.

Незабавно стартирали оперативно-издирвателни действия, в които се включили криминалисти и пътни полицаи на МВР-Благоевград. За целта бил изграден временен контролно-пропускателен пункт в района на един от хотелите в Симитли, започнала проверка и на всички леки коли, движещи се от Разлог за Симитли.

Около 19.10 ч. на опашката на контролния пункт пристигнал лек автомобил. Забелязвайки масовата проверка, шофьорът дал обратен завой и рязко потеглил. Незабавно било организирано преследване и към 20.45 ч. 30-годишният мъж бил локализиран и задържан в района на местността "Предела".

Двамата мъже са задържани, за случая е уведомен дежурен прокурор от районна прокуратура-Благоевград. Срещу арестуваните е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под ръководството на прокуратурата.