Гяуров готов за битката във Варна, но ако е общ десен кандидат
Гяуров готов за битката във Варна, но ако е общ десен кандидат / netinfo
От месец десните и дясноцентристки партии във Варна водят сериозни разговори с бившия шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров за кандидат-кмет на морската столицата – това обяви самият Гяуров пред Дарик. Той заяви, че шансовете да приеме да е кандидат за градоначалник са много големи, но за целта зад него трябва да застанат всички формации от този спектър в града.

„Не е тайна, че се водят такива разговори от по-рано, но едва от около месец явно са навлезли в по-решителна фаза и от този период насам контактувах с доста от представителите на основните политически сили в спектъра център-дясно във Варна и мисля, че е съвсем реалистично те да постигнат договореност за подкрепа на обща кандидатура за кмет на града”, посочи Гяуров.

„В медийното пространство във Варна името ми се е споменавало още през ноември и може би това е дало идеята на местните политици да се тръгне в тази посока. Разговарях с почти всички, почти едновременно. Идеята е да не се поставя акцент върху една или друга политическа сила, такова е и моето лично желание. Бих искал, ако приема да се кандидатирам, да представлявам всички политически сили от това пространство и да бъда общ кандидат, а не кандидатът на една от тези политически сили, подкрепян от останалите”, добави той.

По думите му към днешна дата процентът да приеме да бъде кандидатът на десните и центристки партии е много висок. Не бих искал да го определям в цифри, но е достатъчно висок, заяви Гяуров.

По-рано във Варна министърът на държавната администрация Николай Василев заяви, че издигането на единна кандидатура за кмет от десните и дясноцентристки партии, включително НДСВ, би била много успешна стъпка. Той не отрече, че се водят разговори с ексначалника на разузнаването.

Пълния текст четете тук