Готвят конфискация на имуществото на ексфутболиста Георги Бибишков
Готвят конфискация на имуществото на ексфутболиста Георги Бибишков / netinfo

Комисията за установяване на доходи придобити по престъпен начин в Благоевград, настоява пред Окръжен съд да бъде конфискувано имуществото на бившия футболист от Сандански Георги Бибишков - Вуцата. Според разследването на благоевградската комисия "Кушлев", държавата трябва да отнеме собствеността на Бибишков върху комплекса му "Русалка" в квартал Поленица и три автомобила, тъй като те са придобити по престъпен начин.

Днес в благоевградския съд се състоя пето поред заседание по делото. Ответникът, Георги Бибишков коментира в съдебна зала, че автомобилите, за които претендира антикорупционната комисия са на повече от 28 години, а два от тях, "Форд" и "Ауди" са продадени от него преди шест години. Вуцата заяви още, че комплекс "Русалка" е изграден от него с пари от приятели и роднини.

Преди около три години Вуцата бе арестуван от антимафиотите, след като в комплекса му край Сандански бяха открити и иззети наркотични вещества. Месеци след това Бибишков сключи споразумение с прокуратурата и получи условна присъда.

Други новини от Благоевград