Владислав Горанов
Владислав Горанов / БГНЕС
Отговорът на Владислав Горанов
102024
Отговорът на Владислав Горанов
  • Отговорът на Владислав Горанов
Министърът на финансите Владислав Горанов отговори критиките на левицата, че няма оправдание за пробива в системата на Националната агенция по приходите (НАП), но че описаните от лидера на БСП Корнелия Нинова катастрофични последици са неверни.
 
"Аз в лично качество, а и според мен по-голям обхват от българското население беше засегнат от кризата през 90-те години, когато банковата система се срина и доларът достигна 3 000 лева. Това не омаловажа проблема от днес, ако мерим мащаба на кризите. Опитът да се създават страхове има дългосрочни последици и ако вашата цел е да омаскарите управлението на ГЕРБ, винаги имайте предвид в политическите ходове, ако в крайната ви цел е да управлявате, че трябва да остане нещо, върху което да положите вашите управленски умения. Всеки опит да се прави политика от всичко се превръща в един бумеранг, който сваля качеството на политическия дебат въобще. Обществото става все по-неуспешно, а всички тук в тази зала, както отбелязахте, ставаме все по-самодостатъчни", заяви той.

БСП настоява президентът да свика КСНС заради пробива в НАП
 
Горанов отбеляза, че не омаловажава кризата и още веднъж поднесе своите извинения на всички български граждани, чиято информация е била разпространена. Министърът обаче уточни, че опитът на опозицията да внесе страх, че с тази информация може да постигнат тези катастрофични последици, не съвпада с действителността.