27-годишен мъж с подкуп е бил задържан от полицията в София тази вечер. Акцията на Столичната дирекция на вътрешните работи се е провела на бул. "Ботевградско шосе".

След като потеглил с голяма скорост, от полицията се наложило да препречат пътя на водача. При тези действия са се ударили четири полицейски автомобила. Има двама пострадали полицаи, които са прегледани в МВР болница и са в добро състояние.

Задържаният е имал в себе си 23 хиляди лева, като по данни на МВР парите са били получени като откуп за връщане на открадната кола.

Разбиха схема за незаконен трафик на крадени коли от България

По рано бе съобщено, че четирима български граждани са задържани в Испания след проведено разследване за незаконен трафик на автомобили.

Те са били част от седемчленна група, разбита от иберийските власти. Действията са предприети след поредица от операции, извършени у нас от служители на ГДНП за противозаконно отнети автомобили, проведени в периода май - октомври миналата година в няколко области на страната.

Според първоначалните данни основно тези коли били противозаконно отнемани на територията на столицата и регистрирани след промяна на фабричните им номера.