/ БГНЕС
Самоделките са били предварително подготвени, част от организаторите са знаели, разкри Ивайло Иванов
Ултраси от футболни агитки са нападнали жандармеристите със самоделни бомби, заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той намекна, че няма как организаторите на протеста да не са знаели, че самоделките са били складирани предварително в палатковите лагери.

"Има доста пострадали полицаи при протестите тази вечер. Мисля, че всички бяха свидетели на каква безпрецедентна атака бяхме подложени“, каза пред NOVA главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"За нас е ясно от кои са и кой ги организира. Тези действия са абсолютно режисирани и бяха очаквани. Бих могъл да кажа, че имат доста добра подготовка. Опитваме се да запазим мира, да се държим по най-добрия начин. Днес всички прекалиха, търсят кръвта, опитват да я получат. Няколко пъти опитахме да предотвратим това", допълни той.

Главният секретар на МВР беше категоричен, че демонстрантите са хвърляли самоделни взривни устройства по полицаите, а не обикновени пиратки. Водното оръдие е в готовност да бъде използвано, а полицията повече няма да допусне това грубо нарушаване на обществения ред, даде да се разбере Ивайло Иванов.

"По-добре да използваме едно водно оръдие, отколкото да рискувам живота на полицаите. И те имат семейства и ги чакат тази вечер да се приберат. Те седят там, хвърлят бомби по тях, ние с нищо не сме ги предизвикали", заяви още главният секретар.

"Опитваме да сме безпристрастни. За нас не е тайна, че част от организаторите са знаели за тази очевидна организация", допълни Иванов. Според него това няма как да се случва без тяхно знание. "Контактите, които имат с хората, които в момента правят това, не са тайна за нас", каза още той.