/ БТА
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС предлага казусът около нахлуването на полиция в редакцията на вестник „Труд“ да бъде разгледан на извънредно заседание на Народното събрание, съобщиха от партията.

От сутринта в сградата на изданието се провежда полицейска акция. "Доколкото знам, става въпрос за неплащани дълго време данъци", заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ-СДС, в отговор на въпрос от Десислава Атанасова. На бележки, разлепени по вратите на сградата е описано, че се извършва "залепване" на помещенията. А служителите имат 7-дневен срок, в който да изнесат движимото си имущество от там. По-рано през деня от "Труд" съобщиха, че полиция е обградила сградата и е възможно вестникът да не излезе във вторник. 

След полицейската акция във вестник „Труд“: Запечатват сградата на изданието (СНИМКИ)

В деловодството на парламента беше внесено искане до председателя на парламента да свика народните представители на 7 декември 2021 г.

Предложението е подписано от 59 народни представители от ГЕРБ – СДС.

По време на извънредното заседание народните представители предлагат да бъдe изслушан министърът на културата Велислав Минеков и да бъдат разгледани всички действия на изпълнителната власт, засягащи дейността на една от най-старите частни медии.