ГЕРБ остават твърдо зад пълната забрана за пушене на обществени места
ГЕРБ остават твърдо зад пълната забрана за пушене на обществени места / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
ГЕРБ остават твърдо зад пълната забрана за пушене на обществени места
64566
ГЕРБ остават твърдо зад пълната забрана за пушене на обществени места
  • ГЕРБ остават твърдо зад пълната забрана за пушене на обществени места

Парламентарната група на ГЕРБ ще държи на позицията си да не се връща разрешението за пушене на обществени места и на закрито в заведения. Това обяви бившия здравен министър в кабинета „Борисов” Десислава Атанасова.

„Ние категорично ще се противопоставим на това да има отмяна на тоталната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места. Противопоставянето означава да изразим нашето становище в комисиите на Народното събрание, които предстоят да бъдат формирани. Предстои да се гласува техния състав, техните председателски и заместник-председателски места”, заяви тя.

„Ние ще се противопоставяме по всякакъв начин, чрез разговори с гражданското общество, всички хора, които подкрепят забраната, защото тя е подкрепена от над 65 000 човека вече в интернет мрежата”, обясни Атанасова.

БСП и „Атака” са основни инициатори на промените, за които настояват и асоциациите на собственици на ресторанти и други заведения. Групата на ГЕРБ се срещна и с представители на „Коалиция без дим”, които в събота организират протест пред сградата на парламента.