/ БГНЕС
ГЕРБ определи като "манипулация" исканията на БСП за проверка качеството на пътната настилка по магистралите. На брифинг в парламента Александър Ненков от ПГ на ГЕРБ заяви, че от АПИ са предоставили цялата изискана от БСП информация за магистралите със съответен график за ползването й в срок от 30 май до 27 юни, но нито един от народните представители на левицата не се е поинтересувал от нея.

Ненков посочи, че още вчера „Агенция "Пътна инфраструктура" е заявила на всеослушание, че повече от месец - нито един от колегите от БСП, които са се подписали под множеството сигнали и писма до АПИ с искане за независима проверка от европейска лаборатория, не се е интересувал от информацията, която е била надлежно събрана.“

Той определи поведението на колегите си от БСП като "лицемерно" и изтъкна, че това е било един "предизборен ход", който след изборите и след заминаването на Елена Йончева в Европейския парламент, е "оставил в небитието" гръмките обвинения и заплахи за цял един строителен бранш. "Едномесечното мълчание на колегите показва тяхното отношение към темата", каза Ненков.

От БСП отговориха, че ще излязат с информация по темата следващата седмица.
БТА