Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
ГЕРБ и БСП в нов спор по стара тема. Социалистите няма да подпишат предложението на управляващите за промени в Конституцията за ревизия на приватизацията. И предлагат свой вариант, който не ентусиазира особено ГЕРБ.
28 dea 18

Лидерът на БСП Корнелия Нинова решии да играе ва-банк – отказва да подпише предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, но предлага лидерска среща.

ато ще предложа на тази среща - обемът на ревизията да бъде разширен, така както е и решението на нашия национален съвет. Да бъде разширен с масовата приватизация, концесии, риституция, обществени поръчки и ролята на силовите групировки през годините на прехода", обясни още тя.

Съдебният спор между Нинова и Борисов продължава през май догодина

Нинова допълни, че надеждата умирала последна, като ставало въпрос дали е оптимист за подобна среща. По-малко от час след това от ГЕРБ охладиха още повече надеждите й. Според депутата от управляващата партия Тома Биков

"Всичко приемаме, което г-жа Нинова казва. Какво означава лидерска среща? Да предложи законопроект, който да бъде обсъден. Ако ще се събират да пият кафе лидерите на партиите за да може г-жа Нинова да говори общи приказки, мисля че това не е сериозно", допълни Биков.

БСП отново срещу Борисов: Сравнил Левски с нелегалните мигранти

В задочната размяна на реплики стана ясно още, че ГЕРБ няма да правят коалиция с БСП, а пък БСП планират да поканят ДПС на втора среща, за да уточнят кога да бъде внесен вотът на недоверие към правителството и върху коя сфера на корупция да бъде фокусът.