/ БГНЕС
Борисов иска обезщетение от 26 000 лв., Нинова - 30 100 лв.
Съдебният спор между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Корнелия Нинова продължава на 21 май догодина. Двамата се съдят за няколко реплики, казани в телевизионни интервюта.

Борисов иска обезщетение от 26 000 лева от Нинова за думите й "Крадецът вика дръжте крадеца!".

БСП отново срещу Борисов: Сравнил Левски с нелегалните мигранти
 
"Бойко Борисов в разговорите във връзка с делото ми каза - мъчително е в нашата държава, политиците да спорят с обиди, това мен ме притеснява", каза адвокатът на премиера Марин Марковски след заседанието по гражданското дело обединило в едно два иска за клевета, единият заведен от Борисов срещу лидера на БСП Корнелия Нинова и един на Нинова срещу премиера.
 

БГНЕС


Първи завежда иск Борисов, като според Марковски, премиерът се чувствал засегнат от реплика, че бил "неетичен, крадец", което било казано от Елена Йончева, а Нинова била съгласна с думите й. Марковски виждал в действията на премиера желанието той да въведе нов политически начин на спора, не чрез обиди.
 
Адвокатът обясни още, че част от контраиска на Нинова е за това, че Борисов е казал, че тя е активист на СДС - "СДС не е Ислямска държава, терористична организация. Какво обидно има в това", допълни Марковски и каза, че не е доказано Борисов да е нарекъл Корнелия Нинова "госпожа Лъжа".
 

БГНЕС


Цветана Чуклева, единият от адвокатите на Корнелия Нинова, каза, че са заведени три иска срещу Борисов, те са обединени като обезщетението, което се иска е за около 30 000 лв. По думите й Нинова е обидена и е претърпяла сериозни увреждания заради изказвания на Борисов, защото са изречени в период на активна предизборна кампания.

Делото ще продължи на 21 май от 15.30 ч., като предстои да бъдат разпитани свидетели.