/ БГНЕС
Корнелия Нинова написа отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов. В него лидерът на БСП пише за Васил Левски, границата и мигрантите.
 
"В нашата история има събития и имена, които през всички години са олицетворявали националния ни идеал и гордост. Едно такова име е Васил Левски. Всички се кълнем в неговата мечта за „чиста и свята република“ и се стремим да постигнем завета му -българският народ да бъде равен на другите европейски народи", обръща се Нинова.
 
"Българският министър-председател Бойко Борисов обаче сравни Левски с нелегалните мигранти по следния начин: "Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив", посочва тя.
 

БГНЕС


"Остро осъждаме това изказване и настояваме Бойко Борисов да се извини на народа ни", настоява в писмото Нинова.

Вчера на конгреса на ГЕРБ Борисов коментира филма на Елена Йончева за оградата по границата с Турция. В лентата депутатката от БСП заключава, че съоръжението може да бъде прескочено и със сгъваема стълба. "Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, ако беше жив", каза на форума той. Според Нинова по този начин премиерът е сравнил Левски с нелегалните мигранти.

"Скъпи българи, над всяка партия, над всеки политик стоят святи за България личности. Във времето на разделение, в което живеем, останаха твърде малко неща, които ни събират. Нека се обединим и не позволяваме на никого да поругава националните ни герои", апелира още лидерът на червените.

Междувременно днес Софийски градски съд проведе първо заседание по делото на Корнелия Нинова срещу Бойко Борисов за твърдението му, че е била член и активист на СДС.