/ БГНЕС
От ГЕРБ извадиха „Цанков камък”, защото са се притеснили от антикорупционния закон на левицата, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ, цитирана от БГНЕС. Тя подчерта, че техният антикорупционен закон „е добър и ако мине, ще има истинска борба с корупцията. С тази димка върху БСП целят да омаловажат закона и да внушат на хората, че не може тези, които са корумпирани, да се борят с корупцията”, каза тя.

Нинова: Всички, свързали името ми и БСП с корупция и "Цанков камък", отиват на съд

Според нея скандалът се е появил и за да отклони вниманието от „кражбите на правителството” и скандала „Суджукгейт”. Нинова попита дали Борисов ще поеме отговорност „за неговата част от „Цанков камък”, като подчерта, че неговото правителство през 2010 г. завършва проекта и сключва някои от договорите. По думите й зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов демонстрира некомпетентност, като я обвинява, че в документа, показан от нея пред медиите, е заличила подписа на прокурора умишлено, за да скрие, че това не е главният прокурор.

От ГЕРБ не се притесняват, че Нинова ги плаши със съд

„Има закон за защита на лични данни и такива документи не се публикуват с име и подпис. Това е изнасяне на лични данни, за което бих била укорима. И за това, че съм спазила закона и този подпис е скрит, той каза, че това е фалшификат и аз злоупотребявам с името на главния прокурор”, коментира лидерът на БСП.

Борисов: Ако за всяка глупост на БСП и ДПС ги съдим, съдилищата ще работят непрекъснато

Противоречията вътре в управляващата коалиция все повече избиват, коментира още Нинова, като подчерта спора между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. „Какво става в коалицията? Разпределят позиции, власт, постове, пари ли? Защо са тези търкания и до какво ще доведе това”, попита Нинова.

Ангелкова не знаела за проверките на Валери Симеонов

Тя определи първите 100 дни на третия кабинет на Борисов като тежък провал и катастрофа. „100 дни управляваха без програма и се отказаха от сериозни предизборни обещания – като например полицай във всяко село и преизчисляване на всички пенсии, а минималната да стане 300 лв.”, посочи Нинова. Тя изреди също „Суджукгейт”, битката на лобита в ГЕРБ за НДК, битката между институциите и омразата и агресията в обществото.

Нинова: Борисов извършва тежък грях в политиката (ВИДЕО)

Не се притеснявам от опозиционно крило в БСП, категорична беше Нинова. Нека да има опозиция и различни мнения вътре в партията, защото така ще вземем по-добри решения, отбеляза тя и допълни, че не се притеснява и от това някой да я смени на лидерския пост.
БГНЕС