Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Корнелия Нинова
94483
Корнелия Нинова
  • Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заплаши със съд всеки, който замеси името й с проекта „Цанков камък“.

"Сега всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с "Цанков камък", отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители", заяви Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя посочи, че утре има среща с адвокатите и посочи, че е изискала всички записи на изказвания от телевизии, дописки от агенции и вестници.

Борисов: Ако за всяка глупост на БСП и ДПС ги съдим, съдилищата ще работят непрекъснато
 
Нинова припомни, че е изпратила писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което пита във връзка с всички направени досега предварителни проверки за "Цанков камък" излиза ли нейното име. "Г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа", обобщи тя отговора на главния прокурор.
 
Не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политическия опонент, да хвърляш димки, коментира председателят на БСП. Борисов да каже какво и кого имаше предвид, когато говореше за корупция в "Цанков камък", призова тя.
 
Нинова припомни, че е написала писмо и до австрийския посланик във връзка с проекта "Цанков камък", който я е уверил в отговор, че е информирал по въпроса австрийските служби.
 
Според нея даването на "Цанков камък" отново на прокуратурата от страна на ГЕРБ е било удар към БСП и по отношение на действията на социалистите към антикорупционното законодателство.

Чашата на язовир "Цанков камък" не била спукана и няма опасност за хората
 
Нинова съобщи, че вече има график на срещите с професионалните гилдии във връзка с подготвения от левицата проект на антикорупционен закон. За 24 август е предвидена среща със Съюза на съдиите в България, за 28 август - с Висшия адвокатски съвет, на 30 август е разговорът с Върховния административен съд, а на 31 август с главния прокурор.
 
Корнелия Нинова посочи, че след това ще има финална среща с президента Румен Радев и в началото на септември заседание на Националния съвет на БСП, на което законопроектът да бъде одобрен и след това внесен за обсъждане в Народното събрание.
 
Лидерът на БСП съобщи още, че утре внася писмо до специализирания съд кои са политиците, взимали пари от КТБ.