/ БГНЕС
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова лидера на БСП Корнелия Нинова да се отрече от приетия през 2008 г., който според него оневинява корупцията. На Летния университет на МГЕРБ във Варна премиерът призова съмишлениците си да не влизат в спор с БСП за закона за борба с корупцията.

Борисов
БГНЕС

Той подчерта, че една партия се оценява, когато е на власт. По неговите думи БСП е имала на два пъти да приеме и да започне да прилага такъв закон, но единственото, което са направили, е приемането на закона от 2008 г.

Борисов разкритикува остро антикорупционния закон на БСП

„Сега нашият закон- лош-хубав, го консултираме с Европа, с неправителствени организации и мислим, че предлагаме нещо добро. Аз не съм ги чул те да излязат и, както в църквата, да кажат „Отричаш ли се от Сатаната? Отричам се!“ Три пъти да излезе г-жа Нинова, да се отрече от Сатаната, сиреч от закона от 2008 г. и да каже „Сега като сме се отрекли, и сме чисто нови, не сме 130-годишни, предлагаме този закон“ с радост ще я изслушам“, каза още Борисов.

БСП постави три условия за общ антикорупционен законопроект с ГЕРБ

Кое налага най-бедната държава да купува най-скъпата възможна военна техника, попита Борисов във Варна. "Чух, че трябва да купим най-скъпото, което се продава на пазара. Кое налага да купим най-скъпия възможен хеликоптер, най-скъпия възможен самолет и най-скъпия изтребител? Ние, когато провеждаме търгове и обществени поръчки за дружества и организации – едни купуват „Шкода“, други - „Дачия“, трети купуват „Фолксваген“. Не се хвърлят всички на „Мерцедес“ и „Пасат“, коментира Борисов.

"Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, които струват много по-малко пари. Това са 1,5 млрд. без въоръжението по тях. Пак ще напомня – лесно и популистко е да се говори. Искам и аз всички да са добре в тази държава, само че миналата година платихме 1,2 млрд. по „Белене“, 1,3 млрд. по американските централи, 3,7 млрд. за КТБ – 6,5 млрд. живи пари излязоха от България без да го усетят хората. Нито един от тези договори не е подписан от ГЕРБ – ГЕРБ не ги е имало тогава", каза още Борисов.

Публикуваха за обществено обсъждане проекта на антикорупционния закон
 
"За хубаво или лошо партиите, когато управляват, носят отговорност и за доброто, което правят и за лошото, което се е случило през техния период. Не може да носиш отговорност само за една година, откакто си председател на партия - носиш 130 години назад, като искаш да си председател на тази партия“, добави Бойко Борисов.
БГНЕС