Гайдарски открива новата сграда на Националния медицински координационен център
Гайдарски открива новата сграда на Националния медицински координационен център / netinfo

Днес от 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие новата сграда на Националния медицински координационен център на бул. „Св. Георги Софийски”.

За участие в тържеството са поканени Емел Етем, заместник министър-председател и министър на държавната политика при бедствия и аварии, Веселин Близнаков, министър на отбраната, министри, народни представители, представители на Държавна агенция „Гражданска защита”, Военномедицинска академия, Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, директори на лечебни заведения.

Националният медицински координационен център е създаден преди две години с постановление на Министерския съвет. Той е специализиран орган към Министерството на здравеопазването за обезпечаване дейностите по медицинското осигуряване на населението при бедствия, аварии, катастрофи и терористични актове.

Центърът подпомага осъществяването на държавната политика за защита на живота, здравето и имуществото на гражданите, околната среда, културните и материалните ценности при бедствия и аварии.