Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
На този етап здравните заведения в София разполагат с нужния капацитет легла и необходимия медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани, съобщават от Столичната община.

Община е в готовност за 72 часа, при искане от Националния щаб за овладяване на разпространението на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна.

Отцепиха района на "Пирогов" за дезинфекция

Тази вечер са установени два положителни резултата за COVID-19 в София. Гражданите, 66-годишна жена и 74-годишен мъж, са настанени в "Пирогов" и са поставени под карантина. Директорът на "Пирогов" проф. Балтов и директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Пенчев предприемат всички мерки за изолация в болницата, посочват от общината. Предприемат се всички мерки за установяване на контактните лица с пациентите, при които е потвърден коронавирус.

През тази нощ Националния щаб за овладяване на разпространението на COVID-19 ще вземе решение за мерките за ограничения и предпазване на гражданите, които предприемаме в София.

Дезинфектират градския транспорт и метрото в София заради коронавируса

При вирусни симптоми, гражданите трябва първо да се обадят по телефона на личния си лекар и да изпълняват стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната регионална здравна инспекция.

От общината призовават гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват.

Премиерът обяви: Два нови случая на коронавирус (ВИДЕО)

Общината продължава със засилената дезинфекция в градския транспорт, метростанциите и във всички институции, които работят с граждани.

Кметът на София Йорданка Фандъкова призовава гражданите на София да са спокойни и да се информират от официалните източници, посочват от общината.

При допълнителни въпроси за вируса, гражданите могат да се обаждат на разкрития от Министерство на здравеопазването телефон 02 807 87 57.