Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БТА
В края на април пускат за движение новите 4 километра на третата метролиния през „Овча купел“. Това съобщи във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден“, написа градоначалникът.

Фандъкова отчете:

„Изградихме цялата трета линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И сме готови да продължим“.

Кметът обяви, че очаква максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него са заложени средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“. И добави: „Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“.

Отново затварят третия лъч на метрото за пътници 

През тази и следващата седмица провеждаме и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт“, заяви още Йорданка Фандъкова.

На финала на публикацията си във Фейсбук, кметът написа „И специален поздрав за всички“ с песента на Металика „Нищо друго няма значение“ (Nothing Else Matters)