/ БГНЕС
Евгения Банева написала писмо до съпруга си Николай, в което го информира как е преминало заседанието на апелативния спецсъд миналия четвъртък. Част от него бе публикувано във фейсбук страницата на Банев, информира в. „24 часа“.
 
 

Приятели, ще ви публикувам част от писмото, което Евгения ми е писала в малката килия без прозорци, в която всеки...

Публикувахте от Николай Банев в Неделя, 2 юни 2019 г.

„Meine Liebe! Вече сигурно си разбрал, че заседанието протече много бързо и само с една точка! АСНС да допусне до съдебно-медицински експертизи за кистата на гръбначния стълб и ядрено-магнитен резонанс и за щитовидната жлеза“, обяснява му тя.

Апелативният спецсъд отложи мярката на Евгения Банева

После Банева добавя, че почивката на съда била само 15 минути, след което магистратите дали разрешение да бъде прегледана от двама лекари.

„Междувременно май ще ме водят в болницата на затвора, където режимът е доста по-лек, имат магазинче, кухня и два часа разходка в истински двор на слънце“, пише още Банева.

Продават на търг къщата на Баневи за 5,78 млн. лв. (СНИМКИ)

Засега обаче надеждите ѝ не са се оправдали, защото тя продължава да е в килията на следствения арест. Банева ще се изправи отново пред апелативния спецсъд в четвъртък, но ако дотогава изследванията и прегледите не са готови, делото ще се отложи с още седмица. В писмото си тя изразява доволство и че съдии са разрешили на неин роднина да ѝ даде сурови орехи.

„...Съдийките дори ми разрешиха Митака да ми даде сурови орехи да си ги ям в съда и аз после си донесох пакетчето тук“, уточнява Банева. В края на май арестуваната бизнесдама бе наказана да не получава хранителни пратки, включително и сурови ядки от близките си три месеца, защото отказала да изпълни разпореждане на съдия.
24 часа