Проектокабинетът показва, че взаимоотношенията на Борисов и Радев са станали повече от близки. Нещата ще отидат директно в посока изпълняване на руските интереси, ако енергиен министър стане Николай Павлов, той е човек на "Газпром''. Това заяви енергийният експерт Красимир Манов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Павлов смени формулата за изчисление на цената на природния газ и от нефтена компонента, изгодна за нас, преминахме на смесена - 70% спот пазари и 30% нефтена компонента. Този човек отказа 2/3 от азербайджанския газ, благодарение на който цената на газа е по-ниска. Не може да се каже дали ще има процес с ''Газпром", но дори да се стигне до арбитраж, който няма да е само между България и "Газпром", руската компания няма да спечели нито едно дело срещу страна от ЕС. ", посочи той.

Петков: Проектоправителството е кабинет Борисов-Радев-Пеевски

Според него няма да има рязък завой в енергийната политика, ако Павлов стане министър. "Новият посланик на САЩ заяви, че първото нещо, с което ще се занимае е "Лукойл". Така че ние трябва да премахнем зависимостите си от Русия. Ако ще плащат данъци у нас, трябва да правят 7 млрд. печалба. Христов вреди на България, където и да излезе, говори като руски министър", каза експертът.

По думите му Радев винаги е бил с руски интереси. "В момента има огромна разделителна линия - войната. От двете страни са Запада и Русия. Тук вече всички маски паднаха. ГЕРБ нямат избор вече, играят ва банк", посочи Манов.