/ БГНЕС, архив
Като депутат ще разследвам как се охранява българската граница - защо оградата може да бъде прескочена със стълба, защо не работеха камерите по оградата. Това обяви пред бТВ журналистът Елена Йончева, която е водач на листа на БСП в Хасково за предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Тя е получила покана за участие в листите от лидера на БСП Корнелия Нинова. Приела е след тежък разговор.

Йончева уточни, че през годините е била канена от много партии, но винаги е отказвала, защото политическият живот е омаскарен и пълен със задкулисни игри. Може би е малко романтично и наивно, но мисля, че мога да покажа, че думата "почтеност" има място в политиката, уточни Йончева.

Президентът Радев освободи Елена Йончева

Тя е приела поканата на социалистическата партия, защото вярва, че тя се реформира.

Елена Йончева напусна екипа на президента Румен Радев, за да влезе в листите на БСП. Радев е приел решението й. За новия президент Йончева каза, че се допитва до съветниците си - не взима еднолично решения, но не взима и решения под натиск.

Галъп: Как се приема сюжетът за широка коалиция между ГЕРБ и БСП?

На въпроса с кого ще се коалира БСП след вота Йончева отговори, че това ще зависи от резултатите, но вярва на Нинова, която обяви, че със сигурност няма да се коалира с ГЕРБ.

Това ще са сложни избори, ако те бъдат анулирани заради машинното гласуване, отговорност ще носи предишното правителство, каза още Елена Йончева