Е. Димитров: БАСТА няма пръст в това, че депутати напускат ГЕРБ - засега те нямат място при нас
Е. Димитров: БАСТА няма пръст в това, че депутати напускат ГЕРБ - засега те нямат място при нас / снимка: БГНЕС, архив
Е. Димитров: БАСТА няма пръст в това, че депутати напускат ГЕРБ - засега те нямат място при нас
68880
Е. Димитров: БАСТА няма пръст в това, че депутати напускат ГЕРБ - засега те нямат място при нас
  • Е. Димитров: БАСТА няма пръст в това, че депутати напускат ГЕРБ - засега те нямат място при нас

БАСТА няма нищо общо с това, че втори пореден депутат напуска ПГ на ГЕРБ - това заяви в интервю за Дарик един от учредителите на партия БАСТА и депутат в миналото Народно събрание Емил Димитров. Според него към момента нито напусналият днес групата на ГЕРБ Светлин Танчев, нито Георги Марков, който излезе от парламентарната група преди дни, нямат място в БАСТА.

ГЕРБ продължава да е в ръцете на Цветан Цветанов, ако Бойко Борисов не се заеме сам с партията си, този процес ще продължи, коментира още Емил Димитров пред Дарик и добави:

„БАСТА няма нищо общо с това. Ще Ви кажа, че се обадих на Светлин Танчев да го поздравя за рождения му ден преди две седмици и не ми вдигна телефона. Ние не сме в лоши отношения, напротив, били сме колеги повече от шест години в структурата в София-област. Нямаме причини да сме в лоши отношения, но нито е коментирал с нас тази си оставка, нито е заявявал някакво желание да се присъединява. Ако искате, наречете ни шамани, ние познаваме, че ще напуснат не защото имаме такива способности, а защото знаем какви са отношенията вътре в партията", обясни Димитров.

„Неслучайно сме го казвали винаги, че ГЕРБ беше една добра идея, съсипана от конкретни личности и няма да се уморя да ги повтарям - милиционерщината на Цветанов, дясната му ръка Фидосова, грешката на Борисов, че им даде пълната власт в партията и липсата на кураж в останалите колеги да кажат на глас това, което го казахме ние", допълни той.

По думите му, ако Борисов не се вземе в ръце и не се заеме сам с партията си, този процес ще продължи, защото хората са тръгнали след него, а не след Цветанов.

„ГЕРБ продължава да е в ръцете на Цветан Цветанов. От това напускане имат интерес БСП и ДПС. Лишават се от неудобната ситуация „Атака" да им крепи кворума, ако наистина тези двама депутати крепят кворума. Ако те се придържат към политиката на групата на ГЕРБ, значи не съм прав в случая. Поведението им оттук нататък би трябвало да си проличи какво са имали предвид", каза още Емил Димитров.

На въпрос дали не изключва възможността, ако Светлин Танчев го потърси, да разговаря с него, Димитров заяви, че това става, „когато ставаш и казваш: Аз съм недоволен от еди какво си, вие бяхте прави, когато казвахте тези неща и аз затова имам желание да се присъединява към вас" и допълни: „Но това става преди излизане. Ние не сме място, където е за пристан за хора, които си имат собствени мотиви. Лично моето мнение ще бъде - към момента тези хора нямат място при нас", уточни той.

Емил Димитров посочи, че в миналото Народно събрание не е участвал в процеси, в които ГЕРБ бяха обвинявани - пазаруване на депутати от други ПГ. „Ако е имало такъв процес, виждате как в живота всичко си идва на мястото. И затова се повтаря и старата максима, че никога не трябва да правиш на другия това, което не искаш да ти правят на теб", допълни бившият депутат.