При инцидента с преобърналия се автобус на "Тракия" видяхме, че пътят е един и заедно можем да се справим, дори в най-тежките изпитания. Катастрофата събра различни хора по местоживеене, по възраст, дори и по възгледи. Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента. Граждани и ангажираните представителите на институциите по проблема показаха рядко демонстриран синхрон. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Той благодари на институциите и лекарите, които са се отзовали на инцидента, които са били там, което е проява на човечност, не само на дълг. И изрази надежда, че децата, настанени в "Пирогов", ще се възстановят бързо.

Двете деца от катастрофата на АМ „Тракия” в „Пирогов” са в стабилно, но тежко състояние

Премиерът заяви, че от МВР очаква сериозен контрол. "Да обърнем внимание на живота - защото ако ценим живота, собствения и на този в насрещното платно, ще следваме закона вътре в нас".

Министерският съвет ще разгледа като първа точка преодоляване на бедственото положение в Община Своге, във връзка с безводието.