Двете пострадали деца в катастрофата преди няколко дни, които в понеделник бяха транспортирани за лечение в „Пирогов“, са в стабилно, но тежко състояние. Това съобщи на брифинг изпълнителният директор на болницата д-р Валентин Димитров.

Вчера децата са претърпели обработка на всички рани и са прекарали сравнително спокойно нощта. На едното дете е извършена мекотъканна интервенция. Днес предстои да му бъдат направени високоспециализирани изследвания, за да се постави по-окончателна диагноза. На другото дете предстои операция за стабилизиране на счупванията в таза. Двете деца се намират в детска реанимация и ще излязат от нея, когато е необходимо, каза д-р Димитров. 

Какво е състоянието на децата, настанени в „Пирогов” след тежката катастрофа на АМ „Тракия”

Вчера директорът на „Пирогов“ е имал среща с временно управляващия посолството на Република Сърбия и близките на двете деца. Роднините са се срещнали с лекуващите лекари на децата и им е било обяснено точно какво е състоянието им. Д-р Димитров посочи, че болницата държи постоянна връзка с Министерството на здравеопазването, което пък държи връзка със здравното министерство в Сърбия